Kuchnia

kuchnia

MIGDAŁOWY MAKARON W SOSIE TWAROGOWO-MIODOWYM

250 g długiego makaronu
200 g twarogu
słoik migdałów w miodzie waniliowym
ok. 125 g ricotty
nieco mleka
ekstrakt waniliowy

1. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu.
2. W tym czasie w blenderze zmiksuj wszystkie pozostałe składniki. Migdały w miodzie można zastąpić dwiema garściami migdałów (nie muszą być blanszowane) i 3 łyżkami miodu. Nie miel migdałów na proszek, powinny być rozdrobnione, ale wyraźnie wyczuwalne w sosie.
3. Spróbuj sosu, w razie potrzeby dodaj miód lub mleko. Sos powinien być dość gęsty.
4. Przelej sos do dużej miski. Ugotowany makaron odcedź i od razu przełóż do miski. Wymieszaj i podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation