Biżuteria

Biżuteria

Deser truskawkowy z Chia

Składniki
450 g jogurtu naturalnego
2 łyżki żelatyny
6 łyżek wody
1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
2 łyżki ksylitolu
200 g truskawek

PRZYGOTOWANIE
W rondelku wymieszać żelatynę z wodą. Zostawić na kilka sekund, żeby namokła. Rondelek postawić na gazie i podgrzać (nie gotować!) przez chwilę, aż żelatyna się rozpuści. Dodać jedną łyżkę jogurtu wymieszać. Dodajemy pozostały jogurt, ksylitol, cukier waniliowy, miksujemy. Na końcu dodajemy nasionami Chia, mieszamy za pomocą łyżki. W osobnym naczyniu blenderujemy truskawki na gładki mus. Do dwóch pucharków przekładamy masę jogurtową, na wierzch zblenderowane truskawki- chłodzimy minimum godzinę w lodówce, aby nasionami napęczniały. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation