Kuchnia

wypieki

Relish it: Domowy budyń czekoladowy


Domowy budyń czekoladowy - Nareszcie go zrobiłam! I wiecie, co najbardziej mnie zaskoczyło? Jest w smaku taki, jak kupny, a nawet jeszcze lepszy, bo pozbawiony zbędnych barwników i konserwantów. Byłam naprawdę pod dużym wrażeniem tego deseru i już wiem, że sklepowe budynie odchodzą w niepamięć. Domowy budyń robi się tak szybko i łatwo, jak ten z torebki, a trzeba zauważyć, że to o wiele zdrowsza alternatywa, której smak zachwyca. Serdecznie zachęcam do wypróbowania - jestem pewna, że zasmakuje Wam tak samo, jak mi!

/1 duża lub 2 mniejsze porcje/
- 1 i 1/2 szklanki mleka
- 2 płaskie łyżki mąki (skrobi) ziemniaczanej
- 2 płaskie łyżki naturalnego kakao
- 1 czubata łyżka cukru trzcinowego

Szklankę mleka zagotowujemy, a pozostałą połowę mieszamy z mąką ziemniaczaną, kakao i cukrem. Mieszankę tę wlewamy do gotującego się mleka jednocześnie mieszając. Wystarczy chwila, a budyń jest gotowy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation