DIY - zrób to sam

Kipi kasz, kipi groch...

Jaglany krem Rafaello
Muszę przyznać, że smakiem nie odbiega mocno od oryginału. Przy tym ma dobry wpływ na nasz organizm, ponieważ kasza jaglana jest lekkostrawna i nie zawiera glutenu! A to nie wszystko- zawiera również krzemionkę, która idealnie wpływa na włosy, skórę oraz paznokcie.

Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
2 szklanki mleka 0,5% (w wersji wegańskiej roślinne)
2 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki płatków (słupków) migdałowych
2 łyżeczki stevi
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną porządnie opłukać, a następnie ugotować w mleku z dodatkiem stevi (do wchłonięcia całego płynu).
Ugotowaną kaszę zblendować z łyżką wiórków i łyżką migdałów.
Do kremu dodać pozostałą część wiórków i migdałów i wymieszać (bez blendowania, aby w kremie były wyczuwalne całe kawałki).
Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce (krem bardziej zgęstnieje).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation