Kuchnia

Ciasta

Mini tort snikers
(1 duża porcja lub 2/3 małe)

wafle tortowe
kremowy serek naturalny (ok. 150 gram)
2-3 łyżki kakao
2 łyżki cukru pudru
ok. 50 g masła
50 g orzeszków ziemnych niesolonych
2 cukierki karmelki

Moje wafle tortowe były wieeeelkie więc wycięłam z nich 4 koła o średnicy ok. 10cm. Serek dokładnie utrzeć z kakao, cukrem pudrem i miękkim masłem. Orzeszki posiekać na małe kawałeczki (jednak jak to ja leń do kwadratu po prostu rozbiłam je w moździerzu- szybko i sprawnie), karmelki pokroić w kosteczkę.
Pierwszego wafla posmarować kremem, wysypać na wierzch trochę orzeszków i kilka kawałeczków karmelków. Tak przełożyć wszystkie warstwy pozostawiając trochę orzeszków i karmelków na wierzch i trochę kremu do ozdoby boków. Wyłożyć ostatnią górną wierzchnią warstwę i nożem lub specjalną szpatułką "posmarować" boki tortu pozostałym kremem. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation