Kuchnia

Same słodkości

Zupa serowa z brokułami
Składniki:
1 l bulionu warzywnego lub drobiowego
200 g brokułów świeżych
200 g serka topionego (2 bloczki)
pieprz, sól

Przygotowanie:

Ugotować bulion.

Do gorącego buliony dodać serki topione i wymieszać, aż serki całkiem się rozpuszczą.

Z brokuła wyciąć niewielkie różyczki i ugotować.
Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie.

Dodać brokuła i makaron do zupy i całość doprawić solą i pieprzem.

Krok po kroku:

1. Ugotować bulion

1. Ugotować bulion


2. Roztopić serki topione w bulionie

2. Roztopić serki topione w bulionie

3. Ugotować małe różyczki brokuła

3. Ugotować małe różyczki brokuła


4. Ugotować makaron

4. Ugotować makaron

5. Dodać kawałki brokuła i makaron do zupy

5. Dodać kawałki brokuła i makaron do zupy
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation