Kuchnia

przepisy

Składniki

50 dkg mięsa mielonego
50 dkg kapusty białej poszatkować
6 łyzek ryzu surowego
6 łyzek kaszy manny surowej
5 jaj
1 cebula surowa
sól pieprz
4 kostki rosołowe
1/2 przecieru pomidorowego
kethup pikantny
Przygotowanie

kapustę poszatkować na drobno dodac do niej mięso mielone ceblę drobno posiekaną wymieszać z 6 łyżkami ryżu i kaszy manny oraz z 5 jajkami. następnie formować je tak jak na mielone obtoczyć w bułce tartej i podsmazyć na oleju .
W między czasie do garnka wlać 2 litry wody dodać 4 kośtki rosołowe 1/2 przecieru pomidorowego i kethup pikantny - zagotować to wszystko.
Do goującego się sosu wkładać podsmażone kotleciki i wszystko razem gotować 1,35 minut na wolnym ogniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation