Kuchnia

SERNIKI.

Sernik z polewą krówkową

Jako spód użyłam pokruszonych herbatników z masłem. Ile ich uzyjecie zależy od Was jak grube ciasto chcecie. U mnie to było 30 szt i pół kostki masła na tortownicę 20cm.

Na masę sernikową potrzeba: 150 gram masła zmiksowanego z około szklanką cukru.
Do tego wbijamy po kolei 4 średnie jajka,dodajemy 3-4 posiekane banany( to alternatywa masła bananowego) ,dorzucamy 1kg twarogu półtłustego ,1 budyń śmietankowy i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia.
Wszystko ucieramy na gładką masę. Ja zrobiłam to w robocie kuchennym. Masę serową wykładamy na spód z herbatników,wstawiamy do nagrzanego do 200st piekarnika i pieczemy ok 40-50 minut. U mnie było 50 z grzałką nastawioną na grzanie od góry i dołu. Sernik po tym czasie zostawiłam w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na 15 minut. Gdy ostygł polałam polewą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation