Kuchnia

Słodkości

Owsianka z chia i granatem | Kwestia Smaku


Składniki
1 porcja, 356 kcal

1/2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka mleka migdałowo/ryżowego
2 łyżki nasion chia
1/3 wyłuskanego owocu granatu
(opcjonalnie) 1 łyżka syropu klonowego


Przygotowanie

Płatki zalać mlekiem, dodać chia, wymieszać i odstawić pod przykryciem w chłodne miejsce (np. na parapet) na całą noc.
Rano można delikatnie podgrzać co chwilę mieszając, ale nie jest to konieczne. Posypać granatem i (opcjonalnie) skropić syropem klonowym.

Wskazówki

Jeśli lubimy rzadszą owsiankę można dodać więcej mleka podczas podgrzewania (także np. kokosowego). W sezonie - zamiast granata - sprawdzą się maliny i truskawki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation