Kuchnia

KUCHNIE ZE ŚWIATA

Syrop imbirowy przepis - Galeria - Gotujmy.pl
Syrop imbirowy - SKŁADNIKI:

50g świeżego imbiru
1 1/2 szklanki wody
1/2 szklanki soku z cytryny
1 1/2 szklanki cukru

Syrop imbirowy - PRZYGOTOWANIE:

Korzeń imbiru obrać ze skórki. Najlepiej zrobić to za pomocą łyżeczki. Pokroić na plasterki. Włożyć do garnka i zalać wrzątkiem. Gotować przez 10min. Po tym czasie dolać sok z cytryny i wsypać cukier. Wymieszać, aż cukier się rozpuści. Gotować na małym ogniu przez około 45min, aż syrop nabierze złocistego koloru. W tym czasie starać się jak najmniej mieszać, gdyż cukier się będzie karmelizował na ściankach garnka. Gorący syrop przelać do słoiczków. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation