Biżuteria

Biżuteria, przepisy, stylizacje, make-up, fryzury i inne...

Pasta z awokado

Liczba Porcji: 3-4

Składniki:

1/4 miękkiego awokado Hass
3 jaja ugotowane na twardo (rozm. L)
2 łyżki domowego wegańskiego majonezu z tego przepisu
spora garść posiekanej zielonej cebulki dymki
2-3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka (dałam 2.5)
1/4 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
1/4 łyżeczki soli morskiej
odrobina świeżo mielonego chilli w płatkach (opcjonalnie)

Przygotowanie pasty z awokado:

Awokado wydrążyć do miski.
1/4 miękkiego awokado Hass
Ugotowane jaja na twardo obrać, przekroić na połówki, wydrążone żółtka wrzucić do miski z awokado. Białka pokroić w kostkę.
3 jaja ugotowane na twardo (rozm. L)
Widelcem rozgnieść żółtka z awokado.
Dodać pokrojone białka, cebulkę dymkę, majonez wegański, sól, pieprz, płatki chilli (jeżeli używacie) i początkowo tylko 2 łyżeczki chrzanu. Wymieszać. Spróbować. Jeśli chrzan jest łagodny, dodać kolejne pół łyżeczki (do 1 łyżeczki). Ponownie wymieszać. Spróbować i w razie potrzeby doprawić odrobiną soli i/lub pieprzu.
spora garść posiekanej zielonej cebulki dymki
2 łyżki domowego wegańskiego majonezu z tego przepisu
1/4 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
1/4 łyżeczki soli morskiej
odrobina świeżo mielonego chilli w płatkach (opcjonalnie)
2-3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
Pastę z awokado podawać na ulubionym świeżym pieczywie. Polecam podpieczone na patelni grillowej kawałki bagietki wiejskiej natarte odrobiną czosnku i posmarowane pastą z awokado (wersja nie przedstawiona na zdjęciach).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation