Kuchnia

przekąski

Pomidory suszone z kaparami i anchois

Pomidory suszone z kaparami i anchois
Przysmak z Apulii

DODANY PRZEZ: MOJEGOTOWANIE
Pomidory suszone z kaparami i anchois
Pomidory suszone z kaparami i anchois
Bez mięsa
Czas przygotowania:
20 min.
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Szybka kuchnia
Składniki

10 dag suszonych na słońcu pomidorów
łyżka octu balsamicznego
łyżka oliwy
słoik dużych kaparów
10 filecików anchois
pęczek bazylii
Przygotowanie

Aby suszone pomidory utraciły częściowo swój bardzo słony smak, zalewamy je ciepłą, przegotowaną wodą, tak aby były całkowicie zakryte i dodajemy ocet balsamiczny. Dolewamy także kilka kropel oliwy. Pozostawiamy je w wodzie na pół godziny, aż staną się miękkie i wilgotne. Osączamy, do każdego pomidora wkładamy kapary, fileciki anchois i świeże listki bazylii. Pomidora zwijamy i przekłuwamy wykałaczką. Podajemy z humusem lub dipem z jogurtu.
Zobacz podobne przepisy : Tartaletki z trzema serami
Czerwona pasta z salami
Roladki warzywne
Faszerowane pomidory
Pieczarki faszerowane
Ślimaczki z cukinią
Torta salata
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation