Kuchnia

kociołek-grill- ognisko

Na kociołek o pojemności 4,5l potrzebowałam
- 9 skrzydełek
- kilka młodych ziemniaków
- 2 średnie marchewki
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- zielona fasolka szparagowa
- 3 łyżki stołowe słodkiej papryki
- pieprz i vegeta do smaku
- smalec

Na początek skrzydełka przyprawiłam vegetą i pieprzem oraz papryką słodką i zostawiłam na pół godz żeby ''przeszły'' przyprawami.
Wyłożyłam kociołek folią aluminiową i na dno dałam łyżkę smalcu a potem wszystki składniki ułozyłam warstwowo, czyli warzywa-skrzydełka-warzywa-skrzydełka.
Na sam koniec posypałam jeszcze wszystko słodką papryką i vegetą oraz pieprzem i dałam łyżkę smalcu.
Można dodac też pół szklanki wody
Zakręciłam kociołek i postawiłam na dużym żarze. Należy pamiętać, aby najpierw rozpalic ognisko i odczekać jakiś czas żeby zrobił się żar. Nie stawiac kociołka tak aby duże plomienie go dotykały.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation