Kuchnia

Tatar Tatarowi nie równy

Tatar z łososia

Dla 4 osób:
200g łososia wędzonego (ja użyłam sałatkowego, ponieważ i tak trzeba go posiekać)
1 duże jajko
1/4 czerwonej papryki
3 suszone pomidory
1/2 czerwonej cebuli
2 ogórki konserwowe
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka kaparów
1 łyżka posiekanego szczypiorku
2 łyżki musztardy
1 łyżka miodu
3 łyżki oliwy

Jajko gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i siekamy. Z musztardy, oliwy oraz miodu przygotowujemy sos. Łososia siekamy drobno. Cebulę, paprykę oraz suszone pomidory siekamy i mieszamy – w ten sposób przygotowujemy czerwoną warstwę. Zieloną robimy z kaparów, ogórków, koperku i szczypiorku. Układamy warstwami. Jeśli nie posiada się profesjonalnych foremek, można użyć puszki po tuńczyku (otwieraczem do konserw odcinamy dno) lub prostej plastikowej butelki po małej wodzie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation