Kuchnia

meat to eat

Składniki na 4 porcje:

* 6 szt pieczarek

* 1 papryka czerwona lub marynowana
1 duza marchewka

* 4 łyżki mrożonej fasolki

* 1 duża cebula

* 2 ząbki czosnku

* 3 łyżki oliwy

* 1 łyżeczka słodkiej papryki

* sól i pieprz do smaku



Klopsy:



* 500 g mielonego mięsa indyczego

* 1 kajzerka (dałam bułkę tartą)

* 1 duże jajko

* 1 mała, drobno posiekana cebula

* 2 rozgniecione ząbki czosnku

* 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich

* sól, pieprz





Paprykę ,cebulę i marchew kroimy w paseczki, pieczarki na mniejsze kawałki . W garnku rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojone warzywa. Smażymy je kilka minut, a następnie posypujemy je solą. . Dusimy około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Podlać wodą dodać 1/2 kostki mięsnej i włożyć klopsiki , dusić do miękkości.
Podprawić zupą cebulową i 1 dużym serkiem topionym.
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation