Kuchnia

Food - ryby

Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym

składniki:
500 g fileta z ryby, u mnie z morszczuka
przyprawa do ryb Kamis
3/4 kubka śmietany 12% lub 18%
2-3 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka mąki
1/4 szklanki wody
sól,pieprz

Przygotowanie
Filety ryby podzielić na mniejsze kawałki i dokładnie oprószyć przyprawą do ryb. Użyłam filetów z morszczuka ale można również użyć innej ulubionej rybki. Odstawić na godzinkę. Następnie kawałki ryby przełożyć do naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać z wodą, koperkiem i mąką. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Śmietankowo-koperkową masą zalać rybę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30-40 minut. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z kalarepki i marchewki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation