Kuchnia

sweeeet

Ciasto kinder country - I Love Bake

SKŁADNIKI NA JASNĄ WARSTWĘ:

300 ml śmietanki kremówki 30%
200 g białej czekolady
ok. 80 g chrupek typu kangus
SKŁADNIKI NA CIEMNĄ WARSTWĘ:

100 g mlecznej czekolady
100 g czarnej czekolady
200 ml śmietanki kremówki 30%
DODATKOWO:

2 paczki herbatników maślanych
2 łyżeczki żelatyny, płaskie
1/3 szklanki gorącej wody
ok. 30-40 g chrupek typu kangus
Tortownicę o wym. 24-26 cm wykładamy herbatnikami. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do wystudzenia. Białą czekoladę roztapiamy nad kąpielą wodną, następnie zostawiamy do przestygnięcia. Kremówkę ubijamy na sztywną masę pod koniec miksowania wlewamy stopniowo połowę żelatynę. Następnie delikatnie dodajemy czekoladę oraz chrupki, mieszamy do połączenia. Wykładamy na herbatniki, następnie układamy drugą warstwę herbatników. Wkładamy do lodówki.
Mleczną i czarną czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, następnie zostawiamy do wystudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywną masę, następnie wlewamy pozostałą żelatynę. Masę delikatnie łączymy z roztopioną i ostudzoną czekoladą. Przekładamy na herbatniki i wykładamy resztę chrupek na wierzch ciasta. Chłodzimy przez całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation