Kuchnia

Sałatki

Makaronowa sałatka z sosem orzechowym SKŁADNIKI:

sos:

masło orzechowe (100% orzechów!) 55 g

oliwa z oliwek 1 łyżka

sos sojowy 1 łyżka

chili, imbir do smaku

czosnek 1 ząbek

woda 25 ml

pozostałe:

makaron (dowolny) 140 g

kapusta pekińska 1/2 sztuki

marchewka 1 sztuka

papryka 1/2 sztuki

szczypiorek i natka pietruszki

nerkowce 15 g

WYKONANIE:

Składniki na sos (czosnek przeciskamy przez praskę) dokładnie mieszamy lub miksujemy przy użyciu blendera. Jeśli sos jest za gęsty dodajemy więcej wody.

Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce, paprykę kroimy w paski. Warzywa mieszamy z pokrojonym szczypiorkiem i natką pietruszki.

Mieszamy z sosem i makaronem. Podajemy z orzechami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation