Uroda

zdrowie

Oto DIY – przepis na domowy antybiotyk:


Składniki:

700 ml bio octu jabłkowego (zawsze używać organicznych)
1/4 szklanki drobno posiekanego czosnku
1/4 szklanki drobno posiekanej cebuli
2 świeże ostre papryczki – najgorętsze jakie możesz kupić (Uwaga! Bądź ostrożny, czyść je z pestek w rękawiczkach), lub łyżka ostrej papryki, czyli pieprzu cayenne
1/4 szklanki startego imbiru
2 łyżki tartego chrzanu
2 łyżki bio kurkumy w proszku

Rękodzieło DIY:

Połącz wszystkie składniki, za wyjątkiem octu, w misce
Przenieść melanża do słoika
Dopiero teraz wlej ocet jabłkowy i wypełnij nim słonik. Najlepiej jest, jeśli 2/3 słoika stanowi pierwsza mieszanina, a reszta, czyli 1/3 jest wypełniona octem
Dokładnie zakręć słoik i wstrząśnij nim kilkakrotnie
Trzymaj słoik w suchym i chłodnym miejscu przez dwa tygodnie. Dobrze jest wstrząsać słoikiem kilka razy dziennie.
Po 14 dniach, przecedź miksturę, aby otrzymać tonik. Dobrze jest użyć gazy, którą dokładnie wyciśniemy, a suchą pulpę możemy użyć do gotowania jakiejś potrawy.



Radzi się zaczynać korzystanie z tego domowego antybiotyku od wypijania jednej łyżeczki od herbaty, ale nie na pusty żołądek, tylko po posiłku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation