Kuchnia

sniadanie

Kokosowa kasza gryczana » Jadłonomia · wegańskie przepisy nie tylko dla wegan

Kokosowa kasza gryczana albo śniadanie mocy

Czas przygotowania: do 30 minut
Składniki na 2 porcje:
½ szklanki kaszy gryczanej niepalonej
1 puszka mleka kokosowego / 400 ml
½ – ¾ szklanki wody
1 – 2 łyżki syropu z agawy
2 łyżki siemienia lnianego
1 łyżka maku
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
szczypta soli
do podania: świeże maliny i mango lub inne ulubione owoce

Przygotowanie:
Wszystkie składniki poza siemieniem lnianym włożyć do małego garnka, przykryć i gotować na małym ogniu do momentu, aż kasza będzie miękka czyli około 18 – 20 minut.
Gorącą kaszę wymieszać z siemieniem i nakładać do miseczek, podawać ze świeżymi owocami lub innymi ulubionymi dodatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation