Kuchnia

рецепти

Devolay z pancettą czyli Polski fusion
Składniki:

6 plastrów schabu
6 plastrów dowolnego sera
6 plastrów pancetty
1 papryka
3 ogórki konserwowe
2 jaja
bułka tarta
sól, pieprz
czerwona papryka
olej do smażenia

Paprykę i ogórki pokroić w słupki.

Schab rozbić na cienkie kotlety, doprawić solą, pieprzem, czerwoną papryką. Na środku każdego ułożyć warzywa oraz plaster boczku i sera. Zwinąć w ciasną roladę(można spiąć wykałaczką, ale nie trzeba).
Gotowe roladki zanurzać w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej*.

Na patelni rozgrzać olej i układać na nim devolaye łączeniem do dołu, tak aby się zapiekły i nie rozwijały. Smażyć ok. 4 minut z każdej ze stron na złoty kolor
* - do bułki można dodać starty parmezan lub inny twardy ser
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation