Kuchnia

pieczywo

Aromat Kuchni: CHLEB PEŁNOZIARNISTY RAZOWY (z maszyny)


Składniki:
420ml chłodnej wody
2 łyżki oliwy z oliwek
1 płaska łyżeczka cukru
2 łyżeczki soli
470g mąki pszennej pełnoziarnistej (użyłam Lubelli - jej typ to 1600-1900)
80g mąki razowej pszennej (typ 2000)
11g świeżych drożdży
1/2-3/4 szkl. łuskanego słonecznika

Wszystkie składniki wsypać do formy wg podanej wyżej kolejności, na środku mąki rozkruszyć świeże (nie mogą mieć kontaktu z cukrem ani solą).
Po sygnale (ADD) dodać ziarna słonecznika.
Przed rozpoczęciem pieczenia można posmarować chlebek rozmąconym jajkiem i posypać słonecznikiem.
Ustawić na maszynie program: NORMALNE, skórka: ŚREDNIA, waga 1000g

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation