Kuchnia

Śniadania

SKŁADNIKI:
pieczywo pełnoziarniste
150 g chudego twarogu
3 łyżki jogurtu naturalnego 0%
2 łyżki posiekanego koperku
cytryna
sól, pieprz
100 g łososia wędzonego
do dekoracji: koperek, pomidorki, oliwki

Chleb kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem, kilkoma kroplami soku z cytyny i posiekanym drobno koperkiem. Dokładnie mieszamy by całość miała konsystencję gęstej, jednolitej pasty. Doprawiamy solą i pieprzem.
Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pieczywo.
Łososia kroimy na kawałki, zwijamy w rulonik i wciskamy delikatnie w twarożek. Cytrynę obieramy ze skórki, kroimy na cieńkie plasterki, potem na ćwiartki i układamy na łososiu. Dowolnie ozdabiamy.
SMACZNEGO.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation