Moda damska

CUDNE ZESTAWIENIA

Niedziela: Jabłkowa owsianka z imbirem i jogurtem greckim
Na niedzielny poranek proponujemy extra-zdrową i super-szybką wersję (co by móc poleżeć dłużej i pozwolić sobie na większy deser po obiedzie) owsianki na soku jabłkowym wg Grzegorza Łapanowskiego.

Składniki:
1 szklanka płatków owsianych
3/4 szklanki świeżego soku jabłkowego
3/4 szklanki wody
szczypta cynamonu, kardamonu i imbiru
pół jabłka
pół gruszki
100 g jogurtu greckiego
łyżka otrębów orkiszowych

Przygotowanie:
Płatki owsiane zalej świeżym sokiem i wodą. Dodaj cynamon, kardamon i imbir. Gotuj owsiankę na średnim ogniu 3-5 minut, mieszając. Nałóż owsiankę do miseczek, dodaj pokrojone świeże owoce oraz łyżkę jogurtu. Całość posyp otrębami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation