Kuchnia

Ciasta,desery,likiery

,,Błękitna Laguna’’ |

Ciasto z makiem:
• 7 białek

• 5 łyżek niebieskiego maku

• 1 szklanka cukru

• 1 szklanka mąki pszennej

• 1łyżeczka proszku do pieczenia

Ptasie mleczko:

• 400 ml mleka kokosowego

• 4 łyżki śmietany 30%

• Galaretka niebieska wieloowocowa

Galaretka:

• 3 galaretki niebieskie wieloowocowe

• 3 szklanki wody


Cuisine: Cooking time: 15 mins Serving: 2 people
Czy film który nosi tytuł ,,Błękitna Laguna’’ można przenieść na talerz? Oczywiście że tak!! A ciasto które Wam dziś prezentuje jest tego dowodem! Połączenie egzotyki oraz morskiej bryzy przeniesie Was w krainę tropikalnej wyspy. Efektowny wygląd oraz wysublimowany smak ukoi podniebienia nawet najbardziej wyrafinowanych smakoszy ciast!

10952723_10203799892064817_1264350175_n

Sposób wykonania:

Ciasto z makiem:

Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i mak. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.

Ptasie mleczko:

Galaretkę przygotowujemy w 0,5 szklanki wrzątku. Mleko kokosowe ubijamy razem ze śmietaną, a następnie dodajemy tężejącą galaretkę niebieską.

Galaretka:

Galaretki przygotowujemy w 3 szklankach wrzątku. Tężejącą galaretę wylewamy na wierzch. Całość wkładamy do lodówki.

Share this:Share
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation