DIY - zrób to sam

a-sałatki

Nadziewana pierś w pomidorowej panierce


Składniki:

1 kg pierś z kurczaka
30 dag pieczarek
2 cebule
1 łyżka masło
pieprz biały kamis
Sól morska
4 łyżki przecier pomidorowy 30% Pudliszki
chilli kamis
4 ząbki czosnku
pieprz biały
2 łyżki ketchup mały ostry
2 łyżeczki musztardy kamis


Wybieramy duże ładne pojedyncze piersi z kurczaka , myjemy je osuszamy. Z góry gdzie pierś jest grubsza wbijamy nóż robią tunel w mięsie. Uwaga ,żeby nie zrobić dziurki. Wkładamy palec i lekko poszerzamy dziurkę. Pieczarki kroimy w kosteczkę , cebulę obieramy i siekamy. Na masełku podsmażamy warzywka. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Pieczarki usmażone studzimy. Zimne nakładamy do tuneli w piersi kurczaka. Robimy panierkę. Do miski wkładamy przecier pomidorowy dodajemy musztardę ,ketchup i starty na tarce czosnek. Doprawiamy chilli pieprzem. Panierka musi być ostra. Panierkę dobrze mieszamy i zamaczamy w niej piersi z kurczaka. Układamy je na blasze i wkładamy do piekarnika pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation