Kuchnia

Słodkości

Składniki:

1 litr mleka
szklanka drobnego cukru
kostka margaryny
1 szkl kaszy manny Kupiec
barwnik spożywczy różowy
1 op cukru waniliowego
6 paczek herbatników kakaowych Petit Beurre
galaretka malinowa
1,5 szklanki malin
Mleko zagotowujemy z margaryną i cukrami. Powoli wsypujemy kaszę i gotujemy około 5 minut. Cały czas mieszamy. Goracą masę dzielimy na dwie części. Jedną wylewamy do formy wyłożonej herbatnikami i przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Drugą część masy mieszamy z barwnikiem i wylewamy na ciastka. Równomiernie rozprowadzamy i pokrywamy ciastkami. Dociskamy. Możemy położyć na ciasto drewniana deskę, wówczas będzie miało równy wierzch.

Na wystudzone już ciasto układamy warstwę owoców, którą zalewamy tężejącą galaretką(galaretkę rozpuściłam w 350 ml gorącej wody). Wstawiamy do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation