Kuchnia

na słodko

Sernik z serków homogenizowanych z brzoskwiniami


Macie ochotę na pyszny sernik, który przygotowuje się w 20 minut? Jeśli tak to zapraszam na dzisiejszy przepis.





Ciasto kokosowe:
200g wiórków kokosowych
100g masła
100g cukru pudru

Połączyć składniki, uformować kulę i włożyć do zamrażalnika na 15 minut.

Ciasto na spód:
1,75 szklanki mąki tortowej
125g margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru pudru
1 jajko

Puszka brzoskwiń : brzoskwinie odsączyć na sicie i pokroić w kostkę

Szybko zarobić kruche ciasto. Rozwałkować i wyłożyć nim blachę do pieczenia. Ciasto posmarować surowym białkiem. Na ciasto wyłożyć pokrojone brzoskwinie.

Masa serowa:
3 jajka (żółtka i białka osobno)
450 - 500 g serka homogenizowanego naturalnego lub waniliowego
0,75 szklanki cukru pudru /stewii/
1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać serek homogenizowany, następnie proszek budyniowy. Na końcu ubitą na sztywno pianę z białek.

Masę serową wyłożyć na brzoskwinie. Następnie na tarce z grubymi oczkami zetrzeć schłodzone ciasto kokosowe. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez 60 minut. W trakcie pieczenia przykrywam ciasto folią aluminiową, tak by kokos się nie przypalił.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation