Kuchnia

wytrawne babeczki

Muffiny jajeczne z papryką, cukinią i szpinakiem
SKŁADNIKI

4 SZTUKI
szklanka liści szpinaku
1/4 cukinii
30 g sera koziego (użyłam pleśniowego) lub fety
1/3 czerwonej papryki
2 jajka
1/2 ząbka czosnku, startego
sól i pieprz
1 łyżka posiekanego szczypiorku (lub 2 łyżki rzeżuchy)
PRZYGOTOWANIE

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Szpinak umyć i osuszyć, posiekać. Cukinię oraz ser kozi zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w małą kosteczkę.
W misce roztrzepać jajka z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu oraz szczypiorku. Dodać szpinak, cukinię, ser kozi oraz paprykę, wymieszać widelcem.
Cztery kokilki (lub cztery wgłębienia w formie do muffinów) natłuścić oliwą lub masłem, napełnić masą, piec przez 15 minut. Można też użyć silikonowych foremek bez natłuszczania.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation