Kuchnia

wytrawne babeczki

Muffiny warzywne na śniadanie lub kolację. - healthy plan by ann

SKŁADNIKI:

8 jajek
pół szklanki mleka roślinnego
kilka kawałków brokuła
żółta papryka
kozi ser do posypania
garść siemienia lnianego złocistego
garść pestek słonecznika
tymianek, sól, pieprz

Warzyw nie brakuje, foremki są – jest pole do eksperymentów. W tych muffinach jest sporo jaj, więc przypomnę, że jaja od kur z wolnego wybiegu są nie tylko zdrowsze, ale i dużo smaczniejsze. Jednym jajkiem od kury karmionej chemią można sobie popsuć cały posiłek.

Warzywa umyłam, pokroiłam, poukładałam w foremkach. Jajka zmiksowałam z solą i mlekiem, dodałam do foremek. Piekłam 20-25 minut w 180 st C.

Porcja: 12 sztuk

Czas przygotowania: 25-30 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation