Kuchnia

⇒ DANIE PIERWSZE ⇒ ZUPA » ☕️ …✽

Zupa krem z kukurydzy
Składniki (4 porcje)
3 kolby kukurydzy
1 litr bulionu warzywnego
sól
pieprz
wędzona papryka w proszku
pół świeżej papryczki chili
garść kolendry
Wykonanie
Kukurydzę oczyszczamy z liści i energicznymi ruchami obcinamy ziarna z kolby. Ziarna i kolby wrzucamy do bulionu i zagotowujemy. Pozostawiamy na wolnym ogniu przez około 20 minut, następnie wyciągamy kolby i wyrzucamy. Gotujemy jeszcze 15 minut, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Zupa jest już gotowa. Podajemy ją z drobno posiekaną papryczką chili, posypaną wędzona papryką oraz przybraną kolendrą. Najlepiej smakuje ze świeżym chlebem. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation