Biżuteria

biżuteria

ŁAZANKI Z MŁODĄ KAPUSTĄ - składniki:
Składniki na łazanki:
makaron łazanki
1 duża główka kapusty
3 cebule
olej

Zasmażka:
2 łyżki masła
1 łyżka mąki pszennej
woda od kapusty
ŁAZANKI Z MŁODĄ KAPUSTĄ - sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą.
Kapustę oczyścić, pokroić, posypać solą, żeby zmiękła. Wrzucić na wrzątek i gotować, aż będzie miękka. Odcedzić, odcisnąć z nadmiaru wody. Cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
Do podsmażonej cebuli dodać kapustę i dusić, aż się zeszkli i zmięknie. Doprawić solą i pieprzem. Do makaronu wrzucić kapustę z cebulą, dokładnie wymieszać.
Można przygotować zasmażkę. Do rozpuszczonego masła wsypać mąkę, zasmażyć nie rumieniąc. Z kapusty odlać odrobinę płynu wymieszać z zasmażką, doprawić jeśli trzeba, dodać do łazanek i wymieszać, gotowe! łodą kapustą
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation