Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Brokułowa sałatka w sosie czosnkowym

Składniki:

1 świeży brokuł (ok. 500g)
20 dag szynki drobiowej
1/2 puszki kukurydzy
3 ugotowane jajka
1/3 puszki fasoli czerwonej
1 słoiczek selera
3 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany 18 %
3 łyżki majonezu
szczypta soli i pieprzu

Krok 1

Brokuły kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy ok. 10 minut w osolonej wodzie, odcedzamy. Gotujemy w osobnym garnku jajka również ok. 10 minut. Szynkę kroimy w kostkę. Do miski wrzucamy pokrojone pozostałe składniki, przestudzone brokuły oraz przygotowany sos czosnkowy z majonezu, śmietany, czosnku oraz soli i pieprzu. Wszystko razem mieszamy. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation