Kuchnia

kulinaria

Kuchnia bezglutenowa: Bezglutenowy sernik na zimno z truskawkami

SKŁADNIKI:
700 g serka homogenizowanego ( śmietankowy lub waniliowy)
250 g śmietanki kremowej 30%
4 łyżki cukru pudru
30 g żelatyny
200 g truskawek
1 galaretka truskawkowa

Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wody i dokładnie wymieszaj.
Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder.
Cały czas miksując dodawaj serki. Do żelatyny dolej 2-3 łyżki masy serowej i wymieszaj.
Powoli połącz żelatynę z masą serową i dokładnie wymieszaj. Masę wylej na tortownicę o średnicy ok. 24 cm i wstaw do lodówki do stężenia.
Galaretkę rozpuść w 350 ml wody i przestudź. Na stężałym serniku poukładaj truskawki i zalej galaretką. Ponownie odstaw do lodówki do stężenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation