Kuchnia

Sniadanie, kolacje etc.

Sałatka z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą i papryką

Składniki:

500 g filetów z piersi kurczaka;
1 duża kapusta pekińska;
1 średnia, czerwona papryka;
Puszka kukurydzy konserwowej (waga netto, po odsączeniu 285 g);
1 duży ząbek czosnku;
2 czubate łyżeczki przyprawy do kurczaka;
1 łyżka oleju;
200 g majonezu;
Sól;
Pieprz.

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w kosteczkę i dokładnie posypać przyprawą do kurczaka.
Na rozgrzany na patelni olej wrzucić przyprawionego kurczaka i podsmażyć. Zdjąć z ognia. Wystudzić.
Kapustę umyć, osuszyć, pokroić/posztakować w cieniutkie paseczki.
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Dodać do kapusty.
Paprykę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Dodać do sałatki.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Dodać do sałatki.
Do sałatki dodać usmażone kawałki kurczaka wraz z olejem. Wymieszać.
Do sałatki dodać majonez. Dokładnie wymieszać.
Sałatkę przyprawić solą i pieprzem (opcjonalnie) i dokładnie wymieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation