Kuchnia

kuchnia.

Pina colada - przepis | 30 ml białego rumu
30 ml śmietanki kokosowej
90 ml soku ananasowego
kilka kostek lodu
Do dekoracji:
kawałek ananasa (świeżego lub z puszki)
wisienka koktajlowa
Akcesoria:
szczypce do lodu
shaker
szklanka typu hurricane, goblet, tiki, copo grande lub pinta


Wykonanie:
Krok 1. Do shakera wrzucamy 1-2 kostki lodu i wlewamy wszystkie składniki. Szczelnie zamykamy i potrząsamy kilka razy.
Krok 2. Pozostały lód kruszymy w blenderze i przekładamy na dno zmrożonej w zamrażalniku szklanki.
Krok 3. Przelewamy drinka z shakera do szklanki.
Krok 4. Dekorujemy drinka kawałkiem ananasa i wisienką koktajlową.
Serwujemy ze słomką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation