Kuchnia

gotowanie

Sałatka idealna do dań z grilla i dla dbających o linię a przepis pochodzi z kwietniowej "Super linii"

składniki na 4 osoby

2-3 jajka ugotowane na twardo
bulwa kopru włoskiego
2 pomarańcze
2 garście kiełków słonecznika
łyżka olej rzepakowy
łyżka natki pietruszki
sól czarna
pieprz
rukola

Wykonanie
Jajka obierz pokrój w ósemki, koperek posiekaj. Kiełki na sitku przelej gorącą wodą i natychmiast wypłucz w zimnej. Osącz. Nieobrany ogórek przekrój wzdłuż na pól i pokrój w półplasterki.Pomarańcze obierz i pokrój na duże kawałki. Sok zachowaj. Wszystkie przygotowane składniki wymieszaj posól, przypraw pieprzem, skrop oliwą i sokiem z pomarańczy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation