Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Blondie jaglane

foremka 28x18 cm


Składniki
•100 g kaszy jaglanej
•ok. 100 g cukru brązowego
•2 jajka
•2 łyżki oleju kokosowego
•50 ml mleka
•150 g białej czekolady
•1 łyżeczka proszku do pieczenia
•szczypta soli
•2 łyżki mąki kokosowej
•kakao na wierzch



Przygotowanie
1.Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2.Piekarnik nagrzej do 170 st. C.
3.Do miski wrzuć przestudzoną kaszę, cukier oraz mleko. Zmiksuj blenderem, dodaj cukru jeśli jest za mało słodkie.
4.Do miski wrzuć jajka, olej i mąkę kokosową, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Ponownie zmiksuj na gładką masę.
5.Białą czekoladę drobno posiekaj i dodaj do masy. Wymieszaj łyżką do połączenia się składników.
6.Formę wyłóż papierem do pieczenia. Przelej do niej ciasto.
7.Piecz przez ok. 40 minut.
8.Pozwól ciastu przestygnąć w piekarniku. Wstaw do lodówki na godzinę po czym oprósz kakao.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation