Kuchnia

Kulinarnie

Naleśniki idealne (3 składniki) - Wilkuchnia

mąka pszenna [1 szklanka / 130 g]
► mleko [2 szklanki / 500 ml]
► jajka [2 sztuki]

Dodatkowo
► szczypta soli
► tłuszcz do smażenia (najlepiej masło :))
Przygotowanie

W dużej misce wymieszać jajka z mlekiem.
Stopniowo dodawać mąkę i mieszać do utworzenia gładkiej masy.
W międzyczasie rozgrzać patelnię.
Na rozgrzanej patelni rozprowadzić tłuszcz do smażenia (moim ulubionym patentem jest ,,smarowanie” ciepłej patelni kawałkiem masła w papierku, idealnie sprawdza się do smażenia naleśników :)).
Wlać na patelnię niewielką porcję ciasta (ok. pół chochelki) i rozprowadzić okrężnymi ruchami.
Smażyć na średnim ogniu przez 2-3 min do momentu, kiedy brzegi zaczną same odchodzić od patelni.
Przewrócić i smażyć minutkę z drugiej strony.
Podawać na słono lub słodko
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation