Kuchnia

Słodkości :3

Jaglane mini napoleonki z trzech składników - VeganbandaVeganbanda

Wykonanie:

1 szklankę kaszy jaglanej dokładnie przepłukuję wodą. Zalewam 2,5 szklankami mleka roślinnego waniliowego (u mnie sojowe) i gotuję aż kasza będzie bardzo miękka (około 20 minut).
W międzyczasie formę do ciasta wykładam herbatnikami.
Do kaszy dodaję jeszcze jedną szklankę mleka i blenduję na gładką masę. (Jeśli lubicie bardzo słodkie desery masę możecie dosłodzić).
Masą zalewam herbatniki.
Przykrywam kolejną warstwą herbatników.
Po ostygnięciu wstawiam do lodówki na min. 2 godziny.
Kroję w kwadraty lub prostokąty.
Smacznego!


kuskus zalany woda ,zmiksowany z mlekiem kokosowym
kasza manna
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation