Kuchnia

Kulinarnie

Racuchy serowe
Składniki:
1,5 szklanki mąki
20 dag twarogu półtłustego
3 jajka
0,5 szklanki mleka
0,5 szklanki śmietany
2 dag drożdży
4 dag masła
4 łyżki cukru
sól do smaku
olej do smażenia
Wykonanie:
Drożdże rozprowadzić w letnim mleku, dodać 0,5 łyżeczki cukru, wymieszać i pozostawić na kilkanaście minut w ciepłym miejscu. Ser zmielić w maszynce, włożyć do miski, dodać mąkę, jaja, cukier, rozpuszczone masło, szczyptę soli, rozprowadzone w mleku drożdże i śmietanę. Dokładnie wyrobić jednolite niezbyt gęste ciasto. Smażyć racuszki na patelni z obu stron na złoto. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane syropem owocowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation