6 os. > 60 min łatwe tanie Przygotowanie Z podanych składników zagnieść ciasto, jeżeli ktoś nie lubi kminku może go pominąć, aczkolwiek polecam:) Pozostawić do wyrośnięcia na ok 1 godzinę. Cebulę kroimy w krążki ( polecam założyć maskę do nurkowania i obędzie się bez płaczu:)). Boczek kroimy w paski i podsmażamy na oleju, dodajemy cebulę, którą należy bardzo delikatnie zeszklić, nie dopuścić by była zbyt miękka. Używam wędzonego boczku, który jest słony, więc farszu nie solę, ale należy go spróbować i decyzja należy do was. Brytfannę (ja używam tej dołączonej do pieca) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto (należy pamiętać, że ciasto trochę urośnie dlatego nie wykładać po brzegi bo wykipi- sprawdziłam:)). Na ciasto wykładamy farsz. Pozostałe białka + jajka rozmieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowana mieszanką polewać farsz. Ciasto wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok 50 min. Rozkosz podniebienia gwarantowana" />

Kuchnia

przepisy

Ciasto cebulowe czyli popularne "Zwiebelkuchen" - przepis ze Smaker.pl

Idealne ciasto na jesień. Można podawać na gorącom ale smakuje również na zimno. Polecam również smakoszom pizzy:)
Składniki

na ciasto:
50 dkg mąki
1 szkl. mleka
2 żółtka
5 dkg drożdży
4 łyżki cukru
10 dkg masła
kminek (oczywiście jeżeli lubimy)
na warstwę cebulową:
1,5- 2 kg cebuli
0,5 kg boczku (najlepiej wędzonego)
olej
polewa:
2 pozostałe białka+ 3 jajka
250 ml śmietany 18%
sól, pieprz

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Przygotowanie

Z podanych składników zagnieść ciasto, jeżeli ktoś nie lubi kminku może go pominąć, aczkolwiek polecam:) Pozostawić do wyrośnięcia na ok 1 godzinę.

Cebulę kroimy w krążki ( polecam założyć maskę do nurkowania i obędzie się bez płaczu:)). Boczek kroimy w paski i podsmażamy na oleju, dodajemy cebulę, którą należy bardzo delikatnie zeszklić, nie dopuścić by była zbyt miękka. Używam wędzonego boczku, który jest słony, więc farszu nie solę, ale należy go spróbować i decyzja należy do was.

Brytfannę (ja używam tej dołączonej do pieca) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto (należy pamiętać, że ciasto trochę urośnie dlatego nie wykładać po brzegi bo wykipi- sprawdziłam:)). Na ciasto wykładamy farsz.
Pozostałe białka + jajka rozmieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przygotowana mieszanką polewać farsz.
Ciasto wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok 50 min.

Rozkosz podniebienia gwarantowana
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation