Kuchnia

Ciasta

CIASTO MALINOWO-BUDYNIOWE BEZ PIECZENIA - PrzyslijPrzepis.pl

18 porcje 120min Łatwy

Składniki
ok. 360 g herbatnikow maslanych

Warstwa budyniowa:
3 budynie waniliowe
1 l mleka

Warstwa malinowa:
1 szklanka malin
2 galaretki malinowe
2,5 szklanki wody

Bita smietana:
500 ml smietanki kremowki
2 lyzki cukru pudru
2 lyzki zelatyny
1/4 szklanki wody

Starta czekolada gorzka do posypania

Tortownica: 25/32
Sposób przygotowania przepisu:

CIASTO MALINOWO-BUDYNIOWE BEZ PIECZENIA

1. Na dnie tortownicy ulozyc warstwe herbatnikow.
2. Warstwa budyniowa: z podanych skladnikow ugotowac budyn i jeszcze cieply wylozyc na herbatniki. Na cieplym budyniu ulozyc nastepna warstwe herbatnikow.
3. Warstwa malinowa: Maliny zmiksowac blenderem i przetrzec przez sitko. Galaretki rozprowadzic w przegotowanej wodzie odstawic do lekkiego stezenia, dodac maliny wymieszac i wylozyc na herbatniki po czym wstawic do lodowki. Na galaretce ulozyc nastepna warstwe z herbatnikow.
4. Bita smietana: zelatyne rozpuscic w kapieli wodnej z 1/4 szklanki wody. Smietane ubic na sztywno z cukrem po czym dodac zelatyne i wymieszac. Wylozyc na herbatniki, posypac starta czekolada i wstawic do lodowki do calkowitego stezenia na kilka godzin.

Porady
Do ciasta uzywalam bydynie z cukrem, jesli uzywamy bydynie bez cukru nalezy bydyn doslodzic wedlug zalecen na opakowaniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation