Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Przepis na chlebek bananowo kokosowy z suszonymi jagodami. Absolutnie przepyszny.



2 banany
3 jajka
3 łyżki miodu
1 szklanka płatków owsianych (100 g)
½ szklanki wiórków kokosowych (50 g)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
½ szklanki suszonych jagód (50 g)
2 łyżki płatków kokosowych


rzygotowanie

Banany obrać, pokroić na kawałki i dokładnie rozgnieść widelcem na papkę.
Do miski dodać rozgniecione banany, jajka i miód. Całość wymieszać do połączenia.
Płatki owsiane i wiórki kokosowe przesypać do blendera i zmiksować na bardzo drobny proszek, jakby mąkę.
Zmiksowane płatki i wiórki kokosowe dokładnie wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Dodać suszone jagody i całość wymieszać.
Formę keksówkę o długości 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej masę na chlebek.
Wierzch masy posypać płatkami kokosowymi i lekko docisnąć.
Piec w 180 stopniach przez około 45 minut.
Podawać po ostudzeniu. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation