Kuchnia

przekąski

KRĄŻKI CEBULOWE
1 duża cebula
olej do smażenia
1 szklanka mąki
3/4 szklanki mleka
3/4 szklanki bułki tartej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól
natka pietruszki
Dodatkowo:

ręcznik papierowy
Wykonanie:

Cebule obieramy i kroimy na grube plastry (0d 0,5 d0 1 cm). Rozdzielamy plastry na krążki.

Ciasto przygotowujemy z mleka, jajka, mąki i proszku do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy aż do połączenia.

Krążki cebuli maczamy w cieście, odsączamy i obtaczamy w bułce tartej.

Nagrzewamy olej lub inny ulubiony tłuszcz do smażenia.

Krążki cebulowe smażymy z dwóch stron do zarumienienia.

Po usmażeniu solimy, posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i podajemy

przepis i zdj ze str przepisyjoli
2018/01/krazki-cebulowe-onion-rings-idealny-przepis/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation