Kuchnia

ciasta

Ciasto Balowe

Składniki na biszkopt

1 szkl mąki
3 jajka
1/2 szkl cukru
1 łyżeczka proszku
1 łyżka oleju

Składniki na krem toffi :
2 szkl mleka
2 kremy toffi Dr. Oetkera
1 puszka karmelu
16 krakersów
około 15 herbatników

Składniki na masę budyniową:
1 l mleka
4 budynie waniliowe
3 łyżki margaryny
Blaszka 25/30
Sposób przygotowania
1.Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel , dodać olej i mąkę wymieszaną z proszkiem.Wymieszać wszystkie składniki i przelać do blaszki .
2. Biszkopt upiec w temp. 180 st do suchego patyczka.
3. Budyń ugotować na litrze mleka i przestudzić.
Utrzeć z 3 łyżkami margaryny.
4. Kremy toffi ubić w 2 szklankach mleka.
5. Warstwy ciasta; biszkopt, budyń, herbatniki, karmel, krakersy,
6.6. Wierzch i boki ciasta posmarować kremem toffi i udekorować według własnego pomysłu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation