Kuchnia

ciasta

Składniki

75 dag mielonego twarogu
20 dag masła
niepełna szklanka śmietanki 36%
6 żółtek
5 łyżek cukru
Cukier waniliowy
10 dag rodzynek
10 dag orzechów włoskich
5 dag migdałów
5 dag smażonej skórki pomarańczowej
50 ml rumu
Etapy przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem na kogel-mogel. Masło utrzeć z twarogiem i wciąż ucierając dodawać po trochu pianę z żółtek i śmietanę i rum. Miksować razem 8 minut- masa musi być jednolita i gładka. Bakalie wymieszać z masą serową. Salaterkę wyłożyć podwójną gazą, wypełnić masą serową, owinąć, obciążyć deseczką. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem wyłożyć paschę na półmisek i udekorować bakaliami i czekolada.
(rodzynki warto namoczyć kilka dni wcześniej w rumie)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation