Kuchnia

Kuchnia. Sałatki

Surówka z młodej kapusty i kukurydzy
(5-6 osób, łatwa i tania)

Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 1 puszka kukurydzy
- 2 ogórki gruntowe
- 1 czubata łyżka majonezu
- 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól
- pieprz

Przygotowanie:
Z kapusty pozbywamy się brzydkich zewnętrznych liści, szatkujemy ją i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej kukurydzę i ogórki pokrojone w kostkę (ja ich nie obierałam). Do słoika wlewamy jogurt, majonez i sok z cytryny, zamykamy go i energicznie mieszamy. Do warzyw dodajemy sos, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Kardamonovy / smaker.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation