Kuchnia

Przepisy

Ciasta i ciastka z kremem
Ciasto ze szpinakiem i galaretką.

Ciasto ze szpinakiem i galaretką, które ma niezwykłe kolory i jest przepyszne. W cieście nie czuć szpinaku, jest słodkie z kawałeczkami agrestowej galaretki oraz kremem na bazie kremówki oraz mascarpone. Bardzo proste w wykonaniu i bardzo efektowne w wyglądzie.

W tym przepisie jedną z najważniejszych rzeczy jest dobre ubicie jajek z cukrami. Masa musi być jasna, puszysta i potroić swoją objętość.
Kolejnym nie mniej ważnym składnikiem jest szpinak. Musi być rozmrożony i dobrze odsączony z nadmiaru wody. Możesz użyć także świeżego szpinaku, ale musi mieć minim 400 g po rozdrobnieniu. Zyska na pewno na bardziej intensywnym zielonym kolorze.

Ciasto ze szpinakiem bardzo dobrze komponuje się smakowo z truskawkami, granatem, malinami lub suszonymi owocami np. żurawiną.

Polecam ten wypiek dla osób, które uwielbiają eksperymentować w kuchni, poznawać nowe przepisy. Ciasto jest niesamowicie smaczne, lekkie, słodkie w pięknym zielonym kolorze. Uwielbiam te ciasto i polecam dla osób, które jeszcze nie próbowały ciasta ze szpinakiem.

TUTAJ znajdziesz inne przepisy na ciasta z kremem.

http://ilovebake.pl/2016/01/28/ciasto-ze-szpinakiem-galaretka/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation