Kuchnia

Przepisy

Mini serniczki | Najsmaczniejsze.pl


Składniki:
- 6-8 dużych biszkoptów (zależy od ilości blaszki na muffiny)
- 1 galaretka (np. agrestowa)
- 1 serek (200 ml) serka o smaku waniliowym z dodatkiem pokruszonej laski wanilii

Przygotowanie:
Serniczki zaczęłam od przygotowania galaretki, którą rozpuściłam w 400 ml gorącej wody, przestudziłam i rozlałam do dwóch miseczek. Do jednej dodałam serek i dokładnie zmiksowałam.
Następnie wlewałam do foremek (forma na muffiny) na zmianę po około 2 łyżki galaretki i galaretki z serkiem (każdą warstwę z osobna schładzałam przez kilka minut w zamrażalniku). Razem z ostatnią warstwą położyłam biszkopty.

Biszkopty
Po schłodzeniu, całą formę (uważając aby nie zamoczyć biszkoptów) włożyłam do większego pojemnika z gorącą wodą a następnie delikatnie powyciągałam serniczki.
Serniczki należy przechowywać w lodówce a przed podaniem udekorować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation